Prestlia seter

Prestlia besøksseter

Prestlia seter

Sommeren 2018 har vi ikke åpen besøksseter da vi ikke har egne dyr lengre. For å få tilskudd er dette ett av flere krav.  Ved gjennomgang av forrige års regnskap, har vi kommet frem til at uten tilskudd er det ikke lønnsomt å ha åpen besøksseter for vår del.

En grunn til å ha åpen besøksseter for vår del, var å videreføre tradisjoner og kunnskap tilknyttet til seterdrift. Derfor har vi hver sommer hatt budeier som har fått opplæring og fått lønn for sommerjobben. 

Vi har fremdeles utstilling av gamle redskap og annet for de som er interessert i det. 

 

 

Hver sommer har Prestlia Besøksseter åpent. Her kan du kose med  kalver, geiter og kyr, spise nystekte vafler, sveler og hjemmelagd rømme, se på utstillingen fra gamle dager eller bare sitte og nyte av utsikten over Grønsjøen. Bare åpent i juli måned.

Prestlia ligger i Leksvik, Indre-Fosen kommune i Trøndelag. Den grenser i nord mot Verran og Inderøy og i vest mot Rissa. I sør ligger Trondheimsfjorden, og øst og sør for den ligger kommunene Frosta og Trondheim.

Beliggenhet:
Prestlia ligger ved Grønsjøen, ca 15 km nordover fra Leksvik sentrum. Avkjørsel fra Fylkesvei 755 ved Rota gård.  Ca 600 meter bilvei helt fram.
Her finnere dere oss på Google kart.

 

Eier:
Kyrre Sørheim

 

Comments are closed.