Budeier: Ida Brandt og Sara Lysholm
Nå er setersesongen over og budeiene Sara og Ida har reist heim til Sverige og skal starte på sitt andre år på veterinærskolen i Uppsala. De har tatt i mot ca 370 gjester i løpet av denne måneden. De har lært å lage norsk tradisjonell seterkost som vafler og sveler, surmelk, rømme og smør, gomme og ost, men også youghurt og «glass» is. De har tatt i mot gjestene med smil og latter og fortalt historier, både egne og historier fra Prestlia.
De har lært å handmelke geiter og kyr og melke med maskin. Og de har virkelig stelt godt med alle dyrene. De har også hatt besøk av dyrlege og lært om inseminering. De fikk besøke et fjøs med melkerobot og det ble litt annerledes enn å melke i seterfjøset ja.
Som vertsfolk til budeiene må vi bare innrømme at det ble et tomrom i hjertet etter at de dro. Vi ønsker de svenske budeiene våre lykke til videre i utdanningen og håper de kommer tilbake senere.