Sommer 2014

Budeie og budør: Kamilla Sundal Aspås og Endre Åstrand

Det ble litt ekstra denne sommeren i og med at hun som skulle ha jobben ikke tok den allikevel. Men Kamilla tok alt på sparket og satte i gang. Endre hadde vært budør da han var 12 år på Prestlia sammen med tvillingbroren Even så han var kjent fra før. Men ansvaret for å stå opp om morgenen og melke og separere var nytt. Dette var imidlertid ingen problem. Endre og Kamilla jobbet godt sammen og stelte godt med dyr og folk.

Sommeren 2014 var det ca 400 stk innom Prestlia besøksseter. De fikk servert kaffe, te, saft, sveler, nystekte vafler, hjemmelaget rømme. Vi gjorde ei erfaring denne sommeren som vi tar med oss. Vi hadde 2 kyr som hadde kalva bare en gang hver og fikk ikke ystet smør. Så neste gang må det være med ei gammel ku.
Vi hadde også servering av Prestlia-øl, som ble brygget på Inderøy Gårdsbryggeri med egen etikett fra Prestlia på flaskene. Vi tok imot mange ungdommer som var på sommerleir på Ambornesset denne sommeren. De fikk kose med dyrene, gå natursti og lage flotte blomsteroppsatser av blomster ute på engene. Vaflene var også en suksess så klart. Det ble kulturaften i stedet for kulturdag dette året og vi inviterte Andrea Rice m/band til å holde konsert for oss. Dette var en vellykket aften med ca 80 besøkende. Andrea trivdes veldig godt sammen med oss og vil gjerne komme tilbake.

Endre lager smør.

Endre lager smør.

Kamilla melker kua Loka

Kamilla melker kua Loka

2014b

Kamilla, Solvår og Endre

Andrea Rice m/ band på irsk folkemusikkaften.

Andrea Rice m/ band på irsk folkemusikkaften.

Etter konserten holdt de session der besøkende fikk være med å spille og synge. Fra v: Datter av Andrea og Fee, Andrea og Mark + gjester

Etter konserten holdt de session der besøkende
fikk være med å spille og synge.
Fra v: Datter av Andrea og Fee, Andrea og Mark + gjester

Bookmark the permalink.

Comments are closed.